Alpesi fogyás


alpesi fogyás fogyás központ agra

Még kapható az újságosoknál oldalas Síelés — kiadványunk, amelyben alpesi fogyás a síelésről mint zsírégető sportról is. A magazinban megjelent cikkből közlünk most részletet.

Az élmény egyszerre különleges és lélegzetelállító.

Az ember bármilyen mozgást végez, azzal kalóriát éget. A kalóriaégetés intenzitása azzal növelhető, ha maga a mozgás intenzitása is nagyobb, plusz ha a szervezet még nem szokott hozzá az adott mozgáshoz.

alpesi fogyás fogyni 42- nél

A kalóriaégetésből pedig akkor lesz zsírvesztés, ha a kalóriabevitelt — vagyis az étkezést — okosan igazítjuk hozzá a sportoláshoz, esetünkben a síeléshez. A síelés — pontosabban a lesiklás — megítélése fogyás, illetve zsírégetés ügyében vitatott, ugyanis a kutatások azt alpesi fogyás, hogy valamelyest kevesebb kalória égethető vele, mint például a futással, ellenben a sífutás kőkemény zsírégető hatású mozgásforma.

A lesiklással az a legnagyobb baj, hogy ugyan maga a lesiklás mozdulatai nagyon igénybe veszik az izomzatot, ezzel együtt sok kalóriát éget a szervezet, a síliften eltöltött hosszú percek azonban csökkentik ezt a hatást.

Archívum Fogyókúra: csoda helyett kitartás Magyarországon a felnőttek 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. A túlsúlyosok aránya a férfiaknál, az elhízottaké a nőknél magasabb. Felmérések szerint a honi férfiak átlagsúlya 81, a nőké 67,7 kilogramm, van tehát miből fogyni. A hirtelen nagymértékű fogyás azonban veszélyes: a szervezet védekezni kezd, hét-tíz nap után lelassítja az alapanyagcseréjét, így hiába eszünk kevesebbet, több hasznosul.

Zsírt égetni alpesi fogyás lehet. Ismerjük a régi, hagyományos kardiomozgásokat, amelyek a zsírégető pulzuszónában zajlanak, vagyis általában —es pulzus között, itt az energianyerés először szénhidrátból történik, majd 30—40 perc után a zsírraktárakból.

alpesi fogyás fogyás források Peterborough

Az egyenletes pulzluson történő mozgás nem a leghatékonyabb módja a zsírégetésnek, sokak számára unalmas is, ráadásul a havas lejtőkön — lesiklás esetén — nem is valósítható meg, hiszen nincs végtelenített lesiklópálya. A sífutás viszont ebből a szempontból tökéletes megoldás: nemcsak azért, mert ott a hosszú távú edzés is megoldható, hanem azért is, mert nagyon alpesi fogyás izomcsoportot megdolgoztat a sífutás helyes végrehajtása — a lábakat és a farizmot, illetve a karokat, a vállat és a törzs teljes izomzatát is.

alpesi fogyás fekete kávé jó fogyni

Arról nem is beszélve, hogy a hidegben végzett tartós keringésfokozó alpesi fogyás pluszterhet — vagyis kalóriaégetést — ró a szervezetre, hiszen úgy kell az izomzatot oxigénnel dús vérrel ellátni, hogy közben a külső, alacsony hőmérséklet miatt eleve alpesi fogyás törekszik a szervezet. De visszatérve a lesikláshoz: ott inkább amolyan intervalledzés valósul meg, vagyis a magas pulzust a síliften alacsonyabb pulzus váltja, olykor öt-hat órán keresztül.

Ilyenkor egy átlagos testalkatú sportolónál akár — kalória is eléghet.

alpesi fogyás fogyni a 60 évesnél idősebb férfiak

Akkor jó, ha a súlyvesztés nemcsak folyadékvesztésből — amit azért síelés közben muszáj pótolni — áll, hanem valóban a zsírraktárakhoz nyúl a szervezet. Ez akkor valósítható meg, ha a sok és intenzív mozgást okos étkezéssel kombináljuk. Az nem elég, ha elégetünk alpesi alpesi fogyás a lesiklópályán, de közben több ezer kalóriát tömünk magunkba a hüttében és a vacsoránál, plusz még egy kis alkohollal is leöblítjük. A megoldás az, ha a terhelés mértékéhez igazítjuk az étkezésünket, és az étkezések során elfogyasztott élelmiszerek tápanyagban és nem energiában gazdagok.

40 KG FOGYÁS, és ami mögötte van - 5 TIPP a SIKERHEZ

A lesiklásra a fentieken túl az is igaz, hogy nemcsak a mozgás időtartama a mérvadó, hanem az is, hogy mennyire intenzív, mennyire veszi igénybe az izomzatot és az idegrendszert. Mivel az egyik legnagyobb izom, a combfeszítő dolgozik a legtöbbet lesiklás során, eleve brutálisan ég a kalória, arról nem beszélve, hogy az izom-ideg kapcsolat intenzitása — a koncentráció — is égeti a kalóriát rendesen.

Vagyis összefoglalva kijelenthető, hogy sok és kimerítő síeléssel, alpesi fogyás mértéktartó, tápértékben, de nem kalóriában gazdag étkezéssel kiváló alakformáló mozgás a lesiklás.

alpesi fogyás szuper junior shindong fogyni