Fogyás híd, Hogyan hatnak a fogainkra a divatos diéták?


fogyás híd

Igazolták, hogy fogyás híd is lehet fogyni MTI Az Egyesült Államokban az elhízást új népbetegségként emlegetik, és külön hangsúlyt kap, hogy egyre korábban kialakul: a legújabb statisztika szerint minden harmadik amerikai gyerek túlsúlyos vagy kövér.

Az optimális fogyókúra összeállítása azonban nem könnyű feladat, mert lehetőleg minden, az egészséghez szükséges tápanyagot tartalmaznia kell.

Hogyan fogytam le 30kg-t? Tanácsaim az életmódváltáshoz!+Minta étrend! -Egészséges, Tudatos étkezés

A fogyókúrázást kísérő gyakori jelenség a "jojó-effektus", amikor a különféle gyötrelmes fogyasztási módszerekkel aránylag gyorsan sikerül a testsúlyt csökkenteni, de a kúra abbahagyása után a páciens igen gyorsan még több kilót szed magára, mint amennyitől megszabadult.

Nem a tejtermékek okozzák a jojó-effektust Bruce Bailey, az amerikai Brigham Young Egyetem professzora és kollégáinak előadása az elhízás kérdéseivel foglalkozó Obesity kongresszuson keltett nagy feltűnést. Az amerikai munkacsoport kövér, de egyébként fogyás híd felnőttet vizsgált 36 héten keresztül.

fogyás híd

A súlycsökkentés első harmadában a résztvevők napi kalóriát tartalmazó étrendet kaptak, és ezt betartva súlyuk jelentősen csökkent. A következő 24 hétben következett a súlymegtartó fázis. Ebben az időszakban a karcsúbbá vált vizsgálati alanyokat véletlenszerűen két csoportra osztották.

fogyás híd

Az egyik csoport tagjai napi három-négy alkalommal kaptak tejterméket, a másik csoportban lévők csak ritkán, egyszer-egyszer ettek valamilyen tejterméket, leggyakrabban joghurtot. A vizsgálati időszak első harmadában nemcsak fogyás híd sjogren fogyás testsúlya csökkent: vérükben csökkent a HDL- és LDL-koleszterin, a triglicerid, a glükóz, valamint az inzulin szintje, továbbá csökkent a vérnyomásuk és a derékkörfogatuk is.

Időszakos böjt: biztonságos és hatékony módszer a fogyáshoz

A súlymegtartó szakaszban a naponta többször tejterméket fogyasztó csoport valamivel több kalóriát vett magához, fogyás híd a tejterméket csak néha fogyasztók, ennek ellenére a testsúlyukban és az anyagcsere-adataikban koleszterin- és trigliceridszint, glükóz- és inzulinszint nem volt eltérés a kevés tejterméket fogyasztókhoz képest.

A kutatócsoport a jövőben azt kívánja vizsgálni, hogy egyes tejtermékek fogyasztása, különösen a tej és a joghurt fogyasztása hogyan tud hozzájárulni a súlymegtartáshoz. Mindenesetre a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a fogyókúrázóknak a tejtermékeket nem kell száműzniük étrendjükből.

Alultápláltságot jelent.