Fogyás wellington


A Wellington-bélszínre, azaz a vadgombás tésztaburokban sült marhahúsra esett a választás, erről szól a post recept-része Kulináriai magazint tartok a kezemben. A televízióból vélhetően közismert Jamie Oliver kiadványáról van szó, a címe Jamie — making you a better cook.

fogyás wellington

A szóban forgó, A hagyományos angol konyháról rengeteg előítélet él a nem-angolok körében. Az effajta előítéletek oka természetesen az akut információhiány. A magazin e száma, és az ebből készített fogás alapján szeretném kicsit derűsebbé tenni az összképet.

fogyás wellington

A Tasty Britannia tartalmát és külalakját tekintve egyaránt a kor színvonalán álló gasztromagazin. A receptek alaposak, minőségre törekednek, de nem viszik túlzásba: csak nagyon kevés olyan fogás szerepel, amihez a hozzávalókat egy átlagos angol városban ne lehetne beszerezni, és a pénztárcát sem terhelik meg jobban az elvárhatónál.

A fotók rendkívül ízlésesek és igen illusztratívak: hozzáértő szem számára nagyon sok mindent elárulnak a szóban forgó receptről és fogásról egyaránt. A modern, a nagyközönség számára készül kulináriai források minden törekvése fellelhető a Tasty Britanniában.

  • Fogyás manthena satyanarayana raju
  • Evidens Bistro - a nagy adagos magyaros étterem
  • Wellington ahogy Evoria készíti | NOSALTY
  • Szűz fogyni
  • 7 tipp kezdő fogyókúrázóknak - hasznos tanácsok a dietetikustól | NOSALTY

Szezonalapanyagokból dolgozik; igyekszik beszerzési forrást adni a jó minőségű, háztáji alapanyagokhoz; megbecsüli a nemzeti hagyományokat, és törekszik ezek fenntartására, és, ahol lehet, jobbító finomítására is. A magazin oldalán — sajnos rengeteg reklámmal körítve, de hát ez is egyfajta ár, amit meg fogyás wellington fizetnünk — összesen 88 recept szerepel. Ezek közt vannak rém egyszerűek, vannak kissé bonyolultabbak, és vannak tapasztalt főzőember számára íródottak is.

fogyás wellington

A receptek közt szerepel négy olasz, fogyás wellington francia, három texmex, három távol-keleti, végül három közel-keleti az angol-indiai fogásokat, mint pl. A többi túlnyomórészt angol. A szezonalitás és a hagyományőrzés kívánalmainak egyaránt megfelel a magazin fókusztémája, az angol vadászat, amit természetesen a zsákmányból készült receptek kísérnek. Ha lesz friss vadhúsom, csinálok majd egy összehasonlító postot ebből a témából.

Próbáltam olyan receptet kikeresni, ami egyrészt jellegzetesen angol mivel vannak ellenvélemények is, a frankofónoktól e helyt elnézést mikor kell enni, hogy lefogyjonmásrészt nem túl nehéz elkészíteni, harmadrészt ünnepi jellegével kifejezi, mennyire nagyra tartom Mr Olivert.

Paksi Endre

A Wellington-bélszínre, fogyás wellington a vadgombás tésztaburokban sült marhahúsra esett a választás, erről szól a post recept-része: Először is kell egy tetszés szerinti darab bélszín.

Jelen pillanatban elég annyi, hogy — hacsak lehetséges — szakboltban vagy ismerős hentesnél vegyük, semmiképpen ne nagyáruházban. Így sem lehet biztosra menni a hús minőségét illetően, de azért jóval nagyobb eséllyel vágunk neki.

A témáról később bővebben.

Wellington-bélszín

Szóval egy darab fogyás wellington, a vastagabbjából. A képen egy kiló hat dekás hús van, a vékonyodó végét visszahajtottam, hogy tömbformát kapjak. A hús lehet érlelt sőt, ez a jólehet érleletlen, de ne pácoljuk! A bélszínre egyfajta, gombából készült pép kerül. Előírás szerint — Jamie-nél is — vadgombából, de ennek híján megfelel a termesztett csiperke is.

Ennek a készítménynek a neve Duxelles-mártás noha nem mártásígy lehet utánaolvasni, akit érdekel. A következőképpen megy: a durván egy kilós húshoz hozzávetőleg 70 deka gomba kell.

Evidens Bistro - A nagy adagos magyaros étterem

Mondom, lehet csiperkéből is, persze az erdei sokkal finomabb. A gombát közepes finomságúra daraboljuk, lásd a galériában.

Vannak, akik egész életüket fogyókúra nélkül élik le — akár azért, mert nincs szükségük rá, akár azért, mert elégedettek önmagukkal akkor is, ha esetleg túlsúllyal élnek.

Apróra vágunk négy-öt darab salottát. Ez, mármint a mogyoróhagyma, szintén előírás az eredeti receptben, Jamie-nél is így szerepel. Ennek híján legyen egy normál fej lilahagyma, nem fognak az asztal körül kergetni bennünket. Rádobjuk a gombát, megpároljuk, változatlanul kisközepes lángon ezt is, majd felöntjük egy deci portóival, felhúzzuk a lángot, és szotírozzuk, azaz hirtelen, fogyás wellington hővel megpróbálunk annyi nedvességet kipárologtatni belőle, amennyit csak lehet, különben a vizes gomba kiszakítja a tésztaburkot.

Mikor kész, kikanalazzuk, hagyjuk fogyás mentális hatások lásd végig a galériát. Sózzuk ízlés szerint; van, aki fogyás wellington szór rá késhegynyi szerecsendiót is. Fogyás wellington elősütjük a húst.

Serpenyőben hevített olívaolajon kérget sütünk a húsra. Ha minden oldala szépen körbepirult, fedő alatt még 5 percig, időnként forgatva pároljuk. Ezután félretesszük egy tányérra.

Ha egyben van a darab, akkor ehhez elég egy nagy serpenyő, némi zsiradék, meg egy nagy csipesz. Ha visszahajtottuk volt a hús vékonyabb végét, akkor kötözzük át spárgával, vagy szúrjuk meg hústűvel, hogy a helyén maradjon. Mikor mindez megvan, vegyünk egy teljes csomag réteslapot.

Időszakos böjt (Intermittent fasting) tippek, tanácsok

Haladók gyúrják meg, és nyújtsák ki a tésztát :. Helyezzük a közepébe, szimmetrikusan, körülbelül fél centi vastagon a Duxelles-t. Most borítsuk rá a bélszínt fejjel lefelé, legközépre.

Hajtsuk fel előbb a rövid, majd a hosszú oldalakon, közben végig kenegetve felvert tojással, hogy összetapadjon.

Boletim NEPAE-NESEN

Ha kész, megfordítjuk, és sütőpapíron előmelegített sütőbe rakjuk, az egészet átkenjük tojással. A sütés hossza, a hús korán túlmenően, attól függ, milyen állagúra fogyás wellington készíteni.

A nemzetközi gasztronómiai életben öt fokozatú skála használatos rare, rare-medium, medium, done, well-done fogyás wellington, számunkra fogyás wellington jelen post céljára — elég a hármas beosztás: angolos, közepes, fogyás wellington átsült.

  • A zsírégetők előnyei
  • wellington receptek, cikkek | kerepesiek.hu
  • Fogyás Beindító Tudásanyag AD - Diet Maker in | Fogyás, Motiváció alakformáláshoz, Diéta
  • A zsírégetők biztonságosak
  • A karácsonyi pulykasült maradéka - Fogyás szülés után-diétás receptek

Én a rare mediumot szeretem, ez annyit jelent, hogy a hús közepe rózsaszín, vércsöppek előfordulhatnak. Sikerült is, látható a képen. Aki angolosra szereti, süsse fokon egy órán át, közepesre egy és egy negyed órán át, teljesen átsütve ez ellenjavallt, a bélszínbe való beruházás így kidobott pénz lesz másfél órát. Elegáns, rendkívül finom, jellegzetesen angol fogás. A nice piece of steak, innit?