Saturna fogyás


Sokan úgy vélik, egy új motor egyáltalán nem fogyaszt olajat.

Saturna fogyás

Valójában itt is kell olajfogyasztásról beszélnünk. Az olajfogyasztás mértéke négy tényezőtől függ. Az autósok többsége a fenti négy körülmény mérlegelése helyett persze azonnal a kenőanyag "számlájára" írja az olajfogyasztást.

Saturna fogyás

A legtöbb motortípusnál nem jelent rendellenességet az km-enként elfogyasztott 0, A márkaszervízek az ez alatti olajfogyasztású motorok garanciális megbontását visszautasítják - az autós nem kis meglepetésére. Igazuk van persze azon autós társainknak, akik azt mondják: az ő új járművük motorolaj-szintje egyáltalán nem változik két olajcsere közt.

Saturna fogyás

Ők azok, akik zömmel rövid távú forgalomban használják autójukat, így a "hidegindítási üzemmódban" a hengerfalon kicsapódó üzemanyag-hányadot a dugattyúgyűrűk "ledolgozzák" az olajtérbe, ahonnan az azért nem tud elpárologni, mert az autó szinte soha nem közlekedik olyan Saturna fogyás úton, hogy ez lehetséges lenne.

Az elfogyasztott olaj mennyiségét így pótolja az oldott üzemanyag, ami a kenőképesség Saturna fogyás igen hátrányos. Rövid távon használt autónknak tervezzünk be időnként egy-egy családi kirándulást, amikor egy hosszabb menet - Viszont ne lepődjünk meg azon, hogy Saturna fogyás hosszabb úton számottevően csökkenhet az olajszint a motorban.

Saturna fogyás

Ez is mutatja a fentebb leírt "öntisztulási" folyamatot. És még egy jó tanács: soha ne járassuk hosszabb ideig álló helyzetben a motort Hasznos Információk.

Saturna fogyás