Zsírégető sáv


Edzéselemzés - mért és számított értékek Az újabb modellek folyamatosan hozzák az újdonságokat ezen a területen is, ezek értelmezésében próbálunk kicsit segíteni. Ez a tájékoztató nem teljes körű, illetve tartalmazhat egyszerűsítéseket. A számodra fontos kérdésekben nyugodtan kérd ki szakember véleményét!

Legutóbbi bejegyzések

Fontos 1: nem minden óra képes az összes lentebb ismertetett értékek mérésére. Ennek részint hardveres okai vannak egy adott szenzor hiányade akadnak olyan - jellemzően számított - értékek, amik egy adott típus megjelenése után egy szoftverfrissítéssel megérkezhetnek.

Ezért most a konkrét típusok sorolásától eltekintünk, az egyes elérhető méréseket és becsléseket az órák termékoldalán a specifikációknál megtalálod, de ügyfélszolgálatunk is szívesen segít a döntésben.

zsírégető sáv súlycsökkenés miatt adderall

Fontos 2: az alábbi mérőszámok az óra által mért nyers értékekből különféle képletek alkalmazásával kerülnek számításra. Ezek a számítások széles társadalmi átlagokon alapulnak, ezért lehet, hogy Te fent vagy lent kilógsz ezekből, nem feltétlenül lesz hajszál pontos minden abszolút érték. Ha pontos adatokra van szükséged, egy sportdiagnosztikai labor felkeresését ajánljuk, ezt követően az általuk mért értékek megadásával zsírégető sáv óra több számítása pontosítható lesz.

Fontos 3: a fentebb leírt - többnyire becsléseken és számításokon alapuló - értékek miatt nem feltétneül a megjelenő abszolút értékekben kell vakon hinned, inkább a tendenciák, a különféle edzésállapotokat követő változások lehetnek érdekesek.

A zsírégető zóna nyomában

Vagyis pl. VO2max A test által percenként és testúlykilogrammonként maximálisan felvett oxigén mennyisége. A keringési rendszer állapotának, edzettségének mérőszáma. A futáshoz és kerékpározáshoz tartozó VO2max értéke eltérhet, mivel a különféle tevékenységekhez más oxigénszükségletek tartoznak.

"+_NEWS_RATING_YOU_LIKE_THIS_ARTICLE+"

A futási VO2max megállapításához pulzusméréssel rögzített futásokra, míg a kerékpáros VO2max-hoz pulzus- és teljesítményméréssel rögzített kerékpározásokra van szükség.

A VO2max érték gyors, látványos ugrásokra nem igazán képes, kitartó edzésmunkával növelhető. Hosszabb kihagyás, betegség, sérülés után természetes, hogy az érték némiképp csökken. Ebben a formában leginkább csak akkor értelmezhető, ha a pulzuszónáidat beméretted egy sportdiagnosztikai laborban!

Zsírégető pulzusszám számítás

Ennél a köszöbértéknél zsírégető sáv a szervezet több tejsavat termelni, mint amennyit le tud bontani, ezért ez az állapot sokkal rövidebb ideig tartható zsírégető sáv, mint egy alacsonyabb tartományban végzett edzésmunka. Az erre alkalmas órák egy-egy megterhelőbb - a laktátküszöböt érintő - edzést követően is képesek automatikusan detektálni az értéket, illetve tartalmaznak egy kifejezetten a küszöb mérésre hangolt vezetett edzést.

Ha új LTHR érték születik, az óra képes ennek megfelelően újraszámolni a felhasználó pulzuszónáit is. A lépésfrekvenciából percenkétni lépésszám és a távból kalukulált lépéshossz értéke azt mutatja meg, hogy a különféle tempóknál mennyire nyújtod el lépteidet. A bal zsírégető sáv jobb láb közötti talajérintési idő egyensúly az egyenetlen terhelést segít időben zsírégető sáv, ami túlterhelésről, sérülésről tájékoztat.

zsírégető sáv 10 tipp az egészséges fogyáshoz

Sérülésből történő felépülés során is segít követni a javulást. A futásdinamikai adatok rögzítéséhez a megfelelő pánton vagy szenzoron kívül ennek fogadására képes óra is szükséges.

zsírégető sáv 52 kg fogyni

Aerob és anaerob edzésterhelés Egy-egy edzésre vonatkozóan az óra megadja, hogy az adott tevékenység mekkora terhelést jelentett az aerob klasszikusan zsírégetőill. A skála ig terjed mindkét tartományra vonatkozóan.

Legutóbbi hozzászólások

A magasabb érték erősebb edzést jelent az adott tartományban. Zónákban töltött idő Ez az egyszerű grafikon megmutatja, hogy az edzés során melyik pulzuszónában mennyi időt töltöttünk. Helyesen megadott pulzuszónák esetén hasznos adatot szolgáltat arról, hogy az edzés mennyire volt megterhelő.

Zsírégető Ital - Karcsúsító, Fogyasztó Elixír Recept (és még finom is:))

Mivel az 5-ös tartományban eltöltött hosszabb idő igen komoly igénybevétel a szervezetnek, egy keményebb edzés vagy verseny után az a grafikon is segít megérteni, miért is esik jobban egy kis hanyattfekvős lábadozás a célban. Edzési állapot A folyamatosan végrehajtott edzések és a közöttük eltelt pihenő időszakok figyelembevételével kalkulált mutató.

Az edzésállapot számításához kb. Az egyes edzések hossztól és megterheléstől függő pontszámot érnek, ezek összegzése adja a heti terhelést. Értelmezése zsírégető sáv ha a megadott sávban vagy, optimális a terhelés, alul vagy felül kilógva pedig alul- az eca zsírt éget- e túledzésre figyelmeztet az érték.

zsírégető sáv fogyás és alacsony tsh

Az óra mindhárom pulzustartományra vonatkozóan meghatároz egy szerinte optimális terhelési mennyiséget, az ehhez képest ténylegesen elért fejlődést láthatod az egyes sávokban. A tartományon kívüli érték itt is alul- ill. Ha tehát pl. Helyreállítási zsírégető sáv Az edzés adatainak hossz, intenzitásvalamint az edzés megelőző időszak történéseinek korábbi edzések, pihenés figyelembevételével becsült érték.

zsírégető sáv hogyan lehet elveszíteni a makacs zsírsejteket

Órában, illetve nagyobb terhelés esetén napban adja meg, hogy mennyi ideig nem célszerű újabb megterhelő edzésbe vagy versenybe kezdeni. A feladat nem a teljes tétlenség! Például egy verseny utáni napon a rövid átmozgató kocogás, némi séta, nem versenyszerű bringás közlekedés bőven belefér. Az érték dinamikusan változik, vagyis ha azt nem tartjuk be, és mégis becsúszik egy erősebb edzés, a helyreállítási tanácsadó arányosan növelt értéket fog mutatni.

Body Battery Százalékosan adja meg a test energiatartalékát. A számításhoz a pihenés és az egyes fizikai terhelések, valamint a nap közbeni pulzusváltozások, stresszint alakulását veszi figyelembe a rendszer.

Ha estére a Body Battery nagyon alacsonyra merült, akkor nem biztos, hogy jó ötlet egy igazán megterhelő edzésbe kezdeni. Versenyjelző A becslés leginkább a számított VO2max értéken alapul, zsírégető sáv azt adja meg, hogy versenytempóban - vagyis közel zsírégető sáv erőbedobás mellett - milyen időt érhetsz el a legnépszerűbb távokon: 5km, zsírégető sáv, félmaraton, maraton.

Mi az a „zsírégető pulzus”?

Zsírégető sáv versenyjelző mögötti algoritmus változhat, illetve egyes típusok esetében kicsit eltérhet, tehát semmiképpen ne érezd kötelezőnek az abban foglaltak zsírégető sáv Hőmérséklet alkalmazkodás Százalékos értéken megmutatja, hogy szervezeted mennyire zsírégető sáv a magas hőmérsékleti viszonyokhoz. Az érték 22°C felett nyer értelmet. Az összesítésbe nem csak a ténylegesen indított edzések számítanak bele, hanem például egy tempós séta is, amikor csak egyszerűen rajtad volt zsírégető sáv tevékenységkövetésre is képes órád.

A magasabb pulzustartományban végzett mozgás duplán számít, vagyis pl.

Vélemények

A heti cél értéke módosítható. Véroxigénszint A véred által aktuálisan szállított oxigén mennyiségét adja meg százalékos skálán. A százalékos érték oxigénszegény környezetben - például nagy magasságban - alacsonyabb, ez természetes.

A felkészüléseim során rengeteg hasznos információval találkoztam már Pulzus kontroll témában, de Powerhiker gondolatai számomra a legösszeszedettebbek, íme: Edzés során szervezetünket túlterheljük, pozitív értelemben vett stressznek tesszük ki. Hogy felkészüljön a következő megpróbáltatásra, az edzést követő pihenőfázisban nem csak a megelőző formát állítja vissza, hanem annál egy kicsit magasabbat: szuperkompenzációt hoz létre. Fontos tudatosítanunk, hogy nem a terhelés, hanem az azt követő pihenés során fejlődünk, így a regeneráció nem kevésbé fontos, mint maga az edzés. Ha a következő terhelés rendszeresen túl korán, a szuperkompenzáció létrejötte zsírégető sáv történik, formánk stagnál vagy leépül, túledzésről beszélünk.

A véroxigénszint mérése mozgás közben nem tud igazán pontos lenni, az óra hátlapján lévő vörös LED-es szenzor ezt legnagyobb pontossággal a lehető legkevesebb mozgás mellett tudja produkálni. Itt fokozottan érdemes tisztában lenni azzal, hogy az óra nem orvosi mérőműszer, ilyen szintű precizitást nem várhatunk el tőle!